A hallás egy rendkívül összetett folyamat; az öt érzék közül az első, mely a magzatban kifejlődik és mely képessé teszi a külvilággal való kapcsolatra. Akkor nevezünk valakit hallássérültnek, ha nem  hallja meg a hang különböző frekvenciáit azok természetes hangerejével.

A halláscsökkenésnek több fokozata van. A cochleáris implantátumok a súlyos-nagyfokú halláscsökkenés, illetve hallásmaradvány, siketség esetén jelentenek megoldást.

A halláscsökkenés lehet veleszületett vagy szerzett. Az idegi halláscsökkenés azt jelenti, hogy a csiga mentén található apró szőrsejtek sérülése „hézagot” eredményez a hang csigából az agyba továbbításának folyamatában.

Az idegi halláscsökkenés eredménye a hallott hangok erősségét és tisztaságát befolyásolja. Az ilyen károsodások az enyhétől a nagyfokún keresztül a súlyos halláscsökkenésig terjedhetnek.

A cochleáris implantátum egy beültethető hallásjavító rendszer súlyos halláscsökkenés és siketség esetén.

Az implantátum alternatívát jelent ott, ahol a hagyományos hallásjavító eszközökkel (pl. nagy teljesítményű hallókészülékek) nem lehet megfelelő eredményt elérni.

A világ összes implantátum viselőjének 70%-a a Cochlear nemzetközi díjas Nucleus implantátumával él. A Cochlear az implantátum technológia vezető szereplője, napjainkban 78 ország több, mint 1000 klinikáján használják, s a viselők száma meghaladja a 260.000 főt.

A Cochlear elkötelezetten dolgozik azért, hogy a hallás örömét nyújthassa a világ legkülönbözőbb pontjain élő embereknek, az implantátum beültetésétől életük végig.

Ha több alábbi kérdésre is igennel válaszol, akkor ideje felkeresnie a Cochlear Tudásközpontot:

  • Gyakran kéri az embereket, hogy ismételjék meg mondadójukat még csendes körülmények között is?
  • Előfordul, hogy azon kapja magát, hogy szájról olvas?
  • Nehézséget okoz a társalgás követése?
  • Nehezen érti a telefonbeszélgetések során elhangzott információkat?
  • Már nem élvezi a zenehallgatást?
  • Szokta úgy érezni, hogy az emberek túlságosan motyognak és nagyon kell koncentrálnia, hogy megértse őket?
  • Jobban felhangosítja a tévét vagy rádiót, mint amennyire más ott tartózkodók szeretnék?
  • Van olyan, hogy inkább nem vesz részt egy beszélgetésben mert nehezen hallja?
Egy hallásgondozó ismertetheti a lehetőségeket és segítséget nyújthat abban, hogy Ön az összes szükséges ismeret alapján dönthessen. Ha még nincs kapcsolatban olyan szakemberrel, akihez fordulhatna, mi segítünk megtalálni a megfelelő Klinikát.

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy ismét teljes életet tudjon élni!

ingyenes

hallásviszgálat
és konzultáció!

Foglaljon

időpontot most!

Audiológusaink ingyenesen megvizsgálják, és az eredmények függvényében egy személyes konzultáció keretében kap felvilágosítást a továbbiakról.

* Kötelezően kitöltendő adatok

* vagy

Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozat-ot

Close Menu