balázs története

Balázs elmondása szerint a cochleáris implantátum visszaadta hallását és életét is.

Balázs története

Úgy gondolja, hogy az ember nem is tudja felfogni, hogy milyen jó lesz a hallása cochleaáris implantátummal, amíg ki nem próbálja. Elmesélte azt is, hogy az emberek hangját ismét úgy hallja, mint régen, fel tudja hívni unokáit telefonon, sőt, még olyan hangokat is meghall, amelyeket korábban nem hallott. Balázs ezt a fajta változást „hihetetlennek” nevezte, és azt mondja, hogy 20 éve először tud rendesen kommunikálni. „A Cochlear™ implantátum visszaadta az életemet, és felszabadította a feleségem idejét is, mert korábban sok dolgot megcsinált helyettem” – mondta.

Ha cochleáris implantátum beültetését fontolgatja, szánjon egy kis időt arra, hogy megismerje Balázs és sorstársai történetét a saját elmesélésükben. Emellett szívesen összekötjük olyan emberekkel, akik már átestek mindazon, amire Ön készül, így első kézből juthat hasznos és hiteles információkhoz. Ilyen ember Balázs is, aki a saját bőrén tapasztalta, hogy milyen hihetetlenül megváltoztatja az ember életét egy ilyen kezelés.

Amikor megkaptam a cochleáris implantátumomat, bármit elfogadtam volna csak azért, hogy halljak valamit. Arra viszont nem számítottam, hogy ennyire jó lesz az eredmény. Újra rátaláltam régi ismerőseimre, barátaimra.

A Cochlear™ implantátum nemcsak az én életemet adta vissza, hanem felszabadította a feleségem idejét is, aki korábban sok mindent megcsinált helyettem. Sokat olvastam az implantációról a beavatkozás előtt, és sok olyan érintettel beszéltem, aki már átesett a műtéten. Hiába számoltak be igazi csodákról, a hihetetlen eredmény még így is meglepett.

Végre minden hangot ugyanúgy hallottam, mint régen. Az audiológus figyelmeztetett, hogy először hozzá kell szokni a készülékhez, és ez valóban így volt, de pár héten belül már könnyedén telefonáltam az unokáimmal.  Teljesen hihetetlen!  Imádom az unokáim hangját hallani.

A beavatkozásokról számtalan tanulmány készült, nagyon remélem, hogy sokakhoz eljutnak az ezekről a fantasztikus eredményekről szóló beszámolók. Soha nem is reméltem, hogy valaha így fogok hallani, de most már tudom, hogy megéri belevágni, és ha működik, a másik oldalra is kérni egyet.

Sokkal jobban hallok zajos környezetben is, és nem kell azon aggódnom, hogy az asztalnak melyik részén ülök, vagy hogy a feleségemnek melyik oldalán megyek. Most már sztereóban hallom a körülöttem történő dolgokat, ami összehasonlíthatatlanul nagyobb élmény.

Annyira fantasztikus élmény végre hallani! A legfontosabb mégis az, hogy már nem okoz gondot többé a kommunikáció.

Miután megkaptam a beszédprocesszort, és az első este kiléptem a teraszra, hallottam valami hangot. Megkérdeztem a feleségemet: „Ez meg micsoda?”  Azt válaszolta: „Ez a ház körül repkedő denevérek hangja.”
Soha életemben nem hallottam korábban ezt a hangot. 20 év után először adatik meg az élmény, hogy bárkihez szorongás nélkül odamehetek beszélgetni, mert már értem amit mondanak.

Ez aztán a nagy dolog! Azzal az érzéssel teszem fel a készüléket, mintha csak egy szemüvegről lenne szó. Napközben már eszembe sem jut, hogy ott van.

Csak olyankor tudatosul, amikor kifejezetten erre gondolok, máskülönben fel sem tűnik. Amint az ember cochleáris implantátumot kap, nem is érti többé, hogy miért nem vágott bele hamarabb.

Folyton azt kérdezem az audiológusomtól: „Csak én vagyok ilyen szerencsés, vagy ez a beavatkozás tényleg ennyire jó?”

ingyenes

hallásviszgálat
és konzultáció!

Foglaljon

időpontot most!

Audiológusaink ingyenesen megvizsgálják, és az eredmények függvényében egy személyes konzultáció keretében kap felvilágosítást a továbbiakról.

* Kötelezően kitöltendő adatok

* vagy

Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozat-ot

Close Menu