Judit története

Judit életében fontos mérföldkövet jelentett a Cochlear technológiája. Legutóbb a Nucleus® 5 rendszert kapta meg.

Judit története

Judit születésekor komplikációk miatt bal fülén súlyos fokú halláscsökkenés alakult ki – meséli a kislány édesanyja –, és szükségmegoldásként négy és fél éves koráig hallókészüléket használt. Ekkor – az anyanyelvtanulás szempontjából még éppen időben – judit megkapta első Nucleus® cochleáris implantátumát. Édesanyja elmondta, hogy Judit hat hónap elteltével tisztábban és hosszabb kifejezésekkel kezdett beszélni, és ettől kezdve beszéde folyamatosan fejlődött. Amikor Judit 10 éves lett, másik fülére is beültettek egy Nucleus eszközt.

Judit és édesanyja megerősítette, hogy a kislány hallása az évek során egyre csak javult, ahogy a Nucleus technológia is fejlődött. Eredeti implantátumához többször kapott új fejlesztésű beszédprocesszort, legutóbb például a Freedom modellről a piacvezető Nucleus 5 eszközre váltott.

A Nucleus 5 segítségével – ahogy Judit elmondta – „tisztább, határozottabb hangokat” hall, és kihasználja a különféle programokat, amelyekkel jobb beszédértés érhető el a különféle halláskörnyezetekben. Judit szerint a továbbfejlesztett zajbeállítások miatt könnyebben részt vehet a családi rendezvényeken és baráti beszélgetésekben a zajos játszótéren is. Elmondta továbbá, hogy az új zenei program segítségével sokkal többet ért a zeneszámok szövegéből, mint amikor még a Freedom beszédprocesszort használta. Emellett alkalmanként használja a telefon programot is.

Judit – elmondása szerint – kezdetben nem gondolta, hogy a távirányító a hasznára lehet, de azóta nagyon megszerette az eszköz nyújtotta lehetőségek kényelmét, és használatával könnyebben szabályozhatja saját hallását. Judit emellett nagy rajongója lett a vékony és kecses Nucleus 5 kényelmes kialakításának is.

Ahogyan azt Judit a saját bőrén is tapasztalja, a Nucleus rendszer rugalmas, életre szóló megoldás, amelyet úgy terveztünk meg, hogy folyamatosan fejlődve javíthassa a felhasználó hallásélményét. A Nucleus eszközök használatáról és karbantartásáról részletesebben tájékozódhat az online felhasználói, valamint a hibaelhárítási útmutatóból. A beszédprocesszor cseréjének lehetőségeiről is tájékozódhat online, vagy keresse fel a legközelebbi klinikát, ahol részletes tájékoztatást kaphat. Bármilyen további kérdése merül fel, forduljon hozzánk bizalommal. Ahogy ezt Judit jól tudja, a Cochlear mindig biztosítja a szükséges támogatást a hallás felé vezető út minden lépésénél.

ingyenes

hallásviszgálat
és konzultáció!

Foglaljon

időpontot most!

Audiológusaink ingyenesen megvizsgálják, és az eredmények függvényében egy személyes konzultáció keretében kap felvilágosítást a továbbiakról.

* Kötelezően kitöltendő adatok

* vagy

Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozat-ot

Close Menu