Márta története

Márta imádja a Nucleus® 5 rendszer nyújtotta új lehetőségeket.

Márta története

„Fú!” – ez volt Márta első reakciója, miután Freedom® eszközét a Nucleus® 5 rendszerre cserélte.

Elmondta, hogy nagyon szereti a könnyű, praktikus és tisztább hangot adó eszközt, amellyel édesanyja hangját egészen másképpen hallja, mint korábban. Márta szerint a régi hallókészüléke és a most tapasztalt „normál” hallás közötti különbség elképesztő, már nem tudna lemondani a Nucleus 5 rendszer által biztosított hallásélményről.

Márta édesanyja azt is elárulta, hogy mára a lánya az osztályelsők között van, és kiváló eredményeket ér el az olasz nyelvtanulásban is. A Nucleus 5 rendszer által biztosított világszínvonalú technológiával hallgathat iPod-ot, élvezheti az óceán hullámainak hangját, és észlelheti autóvezetés közben azokat a hangokat, amelyek elengedhetetlenek a biztonságos közlekedéshez. Márta saját elmondása szerint olyan zajokat is meghall, amelyeket hallókészüléket viselő édesanyja már nem is észlel.

Márta egyike a sok ezer cochleáris implantátumot viselő felhasználónak világszerte, akik már az innovatív Nucleus® 5 rendszert használják. És valóban, az implantátum kiemelkedő megbízhatósága1-7 és az általa biztosított hallóképesség8-11 elsődleges választássá tette világszerte12.

Márta édesanyja

"Azért választottuk a Cochlear céget, mert ezt javasolta mind az audiológus, mind a sebész. Márta végre hallgathatja iPodját is.

Az iskolában remekül boldogul, nem szorul speciális tanrendre. Márta nem szorul speciális tanrendre. Normál iskolába jár, és igen jól teljesít.

Márta teljesen odavan az autóvezetésért. Körülbelül egy éve vezet. Amikor még nagyon új volt a jogosítványa, és meghallotta a szirénázást, aggódva kérdezte „Most mit csináljak, mit kell tenni?!” De a lényeg az volt, hogy meghallotta a szirénázást, ki tudott térni az útból, tehát azt tudta tenni, amit kellett. "

Márta

"Nagyon fura volt, mert a műtétem után meghallottam anya hangját, és az nagyon érdekes volt. FÚ, nagyon más hangja lett!
Aztán meg már az volt a fura, amikor pár éve már használtam az implantátumot, de egyszer újra felpróbáltam a hallókészüléket, és megint nagyon meglepődtem. Olyan fura lett a hangja mindenkinek, mintha a fejem belsejében beszéltek volna, mert nekem már az implantátum hangja a normális.

A Freedom nagyobb volt, és nehezebb, szóval egy kicsit zavart, és folyton hátra kellett kötnöm a hajam. A Nucleus 5 vékonyabb, szóval hátra tudom kötni a hajam, és így sokkal jobb érzés. És hát a hangját, azt sokkal tisztábban hallom, szóval mindenképp megérte cserélni."

 1. Jelentés a Cochlear megbízhatóságáról , Vol. 9, August 2011. Seven years of data, launched in 2005.
 2. Advanced Bionics - Auditory Reliability Report, February 2011. 5 years data, launched in 2005.
 3. MED-EL Data published on their website, http://www.medel.com/reliability-reporting/, 16 April 2015.
 4. Battmer RD et al. A multi-centre study of device failure in European cochlear implant centres. Ear Hear 2007 Apr;28(2 Suppl):95S-99S.
 5. Cullen RD et al. Revision cochlear implant surgery in children. Otol Neurotol 2008;29(2):214-20.
 6. Battmer RD et al. A review of device failure in more than 23 years of clinical experience of a cochlear implant program with more than 3,400 implantees. Otol Neurotol 2009 Jun;30(4):455-63.
 7. Ear Hear 2007 Apr;28(2 Suppl):95S-99S; Cullen RD et al. Revision cochlear implant surgery in children. Otol Neurotol 2008;29(2):214-20; Battmer RD et al. A review of device failure in more than 23 years of clinical experience of a cochlear implant program with more than 3,400 implantees. Otol Neurotol 2009 Jun;30(4):455-63.
 8. Balkany T et al. Nucleus Freedom North American clinical trial. Otolaryngol Head Neck Surg 2007;136(5):757-762.
 9. Pijil S et al. (2006) North American Freedom trial:Preliminary results adults. Cochlear Limited White Paper.
 10. Bassim MK et al. Med-EL Combi40+ CochlearImplantation in Adults. Laryngoscope 2005;115:1568-1573.
 11. Seguin C et al. (2005). Patient performance with the Advanced Bionics HiRes 90K Helix 1 Device with HiFocus Perimodiolar (Helix) Electrode. Advanced Bionics White Paper.
 12. Cochlear Internal White Paper, November 2008

ingyenes

hallásviszgálat
és konzultáció!

Foglaljon

időpontot most!

Audiológusaink ingyenesen megvizsgálják, és az eredmények függvényében egy személyes konzultáció keretében kap felvilágosítást a továbbiakról.

* Kötelezően kitöltendő adatok

* vagy

Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozat-ot

Close Menu